Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

"Θέλω να πάρω και να μη δώσω... μπορώ?"

Άλλη μια παράγραφος στις απίθανες Μεσιτικές Ιστορίες! 


Για να μην παρερμηνευτεί το όλο θέμα του βίντεο θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η παρατήρηση σχετικά με το ποιός έπρεπε να φτιάξει το τοπογραφικό της εν λόγου κυρίας δεν έχει σχέση με το ποιός είναι αρμόδιος για την έκδοση ενός τέτοιου εγγράφου.  Μπορεί να το κάνει αυτό Μηχανικός, Αρχιτέκτων και Τοπογράφος.  Το θέμα μου είναι ότι χρειάζομαι ένα ισχυρό εργαλείο για να δώσω μάχη με το ενδιαφερόμενο αγοραστικό κοινό, άρα θέλω ένα τοπογραφικό που θα περιγράφει πλάγιες αποστάσεις, γραμμές αιγιαλού, πιθανή θέση ακινήτου, περιγραφή των γειτονικών ακινήτων και θέση κατοικιών εντός των αν υπάρχουν, πιθανές γραμμές οικισμού που μπορεί να επηρεάζουν, επιτρεπόμενη δόμηση για κατοικία και για ξενοδοχεία η άλλη παρεμφερή δραστηριότητα και αν επιτρέπετε και τι και τέλος θα ήθελα να έχει και χαρτιά από δασαρχείο ότι είναι αποχαρακτηρισμένο.  

Η κυρία μου υπέβαλλε ένα τοπογραφικό (σκαρίφημα) το οποίο έβγαλε για να κάνει συμβόλαιο (για τη χρήση των συμβολαίων δεν απαιτείται κάτι περισσότερο) αλλά για να βρούμε και να διεκδικήσουμε από μια αγορά που υποφέρει κάποιον ενδιαφερόμενο θα πρέπει να ενεργήσουμε με στόχο σε συγκεκριμένο κοινό και να μπορέσουμε να περιγράψουμε τι θα μπορούν να περιμένουν από μια τέτοια επένδυση, με λίγα λόγια πρέπει να τους σερβίρουμε "μασημένη τροφή" γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις.

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το βίντεο. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες και καλό είναι να τα ακούει ο κόσμος για αυτό το λόγο ανέβασα το βίντεο στη σελίδα μου στο Facebbok. Σαφώς και χρειάζεται να εξυπηρετούμε όλον τον κόσμο δεν χρειάζεται όμως να ξοδεύουμε το χρόνο μας στους πωλητές που δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα και να φορτώνουμε το μηχανικό του γραφείου μας με περιττή δουλειά. Χρειάζεται να καταλάβουν όσοι θέλουν να πουλήσουν ότι ο ενδιαφερόμενος αγοραστείς δεν θα πάρει γουρούνι στο σακί και εμείς χρειάζεται να είμαστε σίγουροι για αυτό που προτείνουμε με αποδείξεις (τα απαραίτητα έγγραφα ) και όχι να λέμε άλλα και στο τέλος να εμφανιζόμαστε ψεύτες στους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Γιατί εμάς θα κατακρίνουν ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας και πάμε να τους ξεγελάσουμε.

    Ιωάννης Ρούσσος
    Σύρος
    www.akinitasolakas.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα σας,

    συναδελφε τα εχω βαρεθει.Για μας που τα ξερουμε μας τα θυμιζεις για τους υπολοιπους ειναι για πολλα γελια. Δεν υπαρχει παιδεια στην Ελλαδα απο κει ξεκιναει το προβλημα.Δεν υπογραφω λεει την αναθεση!! Τελος παντων
    - Εεε θελω εξοχικο 20.000 πρωτο θαλασσα
    - Πρωτο ολοκαινουργιο ημιυπογειο στα λεφτα μας!
    - Ε οχι και ημιυπογειο(μου λεει)
    - Παρτε BMW κυρια μου

    ΤΗΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΞΕΛΑΦΡΩΣΑ ΠΑΙΔΙΑ

    καλο κουραγιο σε ολους σας
    Πανουσης Δημητρης
    Θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή