Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Λουκέτο στα Αpplebee's

 
 
Λουκέτο στα Αpplebee's
RE+D Magazine
15-07-2011, 19:03
 
Aπό το χώρο της εστίασης φαίνεται ότι έρχεται μία ακόμη απώλεια λόγω της κρίσης. Η γνωστή αλυσίδα Αpplebee's, με δεκαπενταετή παρουσία στη χώρα μας φαίνεται ότι δεν άντεξε τη μεγάλη πτώση του τζίρου της την τελευταία τριετία, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί, σύμφωνα με έντονη φημολογία (η οποία δεν κατέστη εφικτό να επιβεβαιωθεί από τη διοίκηση της κ. Μ. Τζάννες- Γκορίτσα) στο λουκέτο των καταστήματων της στην Ελλάδα.

Η Applebee's την οποία εκπροσωπεί στην Ελλάδα η Milomel Hellas ΑΕ (έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης και ανάπτυξης του σήματος Applebee's για την Ελλάδα καθώς και για χώρες των Βαλκανίων) με επικεφαλής την κ. Τζάννες Γκορίτσα είχε έλθει στην Ελλάδα το 1997, δημιουργώντας στη συνέχεια επτά συνολικά καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η πιο επιτυχημένη χρονιά για την εταιρεία ήταν το 2005, όταν το κατάστημα της Γλυφάδας είχε βραβευθεί ως το πιο επιτυχημένο κατάστημα για την αλυσίδα διεθνώς, βάσει των εβδομαδιαίων πωλήσεών του.

Η αντίστροφη πορεία για την εταιρεία ήταν πιο έντονη από το 2008 και μετά, οπότε έκλεισαν και δύο καταστήματα στο Μοναστηράκι και την Κυψέλη λόγω των κοινωνικών αναταραχών, το Δεκέμβριο του 2008 (πυρκαγιά και βανδαλισμούς). Η εταιρεία είχε επιβαρυνθεί τότε με κεφάλαια περί το 1 εκατ. ευρώ, αποζημιώθηκε στη συνέχεια ωστόσο κρίθηκε ασύμφορο να επαναλειτουργήσει το κατάστημα στο Μοναστηράκι.

Για το 2009, οπότε ήταν και η τελευταία χρήση κατά την οποία δημοσίευσε ισολογισμό είχε υποστεί μείωση του τζίρου της στα 9,53 εκατ. ευρώ από 11,74 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας παράλληλα ζημίες μετά φόρων ύψους 924 χιλ. ευρώ από κέρδη ύψους 17,8 χιλ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία δεν κατάφερε να αναστρέψει την κατάσταση, λόγω και της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει σημαντικά το χώρο της εστίασης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της εταιρείας στη χώρα μας παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους δυόμιση μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου