Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Fund από την Αργεντινή έρχεται στην Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού RE+D:
 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
03-10-2012, 07:23
Μπορεί η Ελλάδα να προσπαθεί να αποφύγει τις συγκρίσεις με την... Αργεντινή, ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ered.gr, μεγάλο fund από τη νοτιοαμερικανική χώρα, ετοιμάζεται να εισβάλει στην ελληνική αγορά ακινήτων.
Πρόκειται για ένα distress fund που θα δημιουργηθεί από την Horizon Capital το οποίο, σε συνεργασία με άλλη εταιρεία real estate από την Αργεντινή, σχεδιάζει να επενδύσει στη χώρα μας ένα ποσό που μπορεί να φτάσει τα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Ηδη, οι επενδυτές από την Αργεντινή έχουν κάνει διερευνητικές επαφές στην Ελλάδα και έχουν μιλήσει με γνώστες της κτηματαγοράς ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για τις κινήσεις τους. Η Horizon Capital με έδρα την Αργεντινή, επενδύει σε πολλούς κλάδους της οικονομίας, όπως την ενέργεια. Ωστόσο, οι ευκαιρίες που γεννά η κρίση στην αγορά ακινήτων, οδηγεί στο σχεδιασμό ενός fund που θα αναζητήσει ακίνητα - φιλέτα σε καλές τιμές και στο μέλλον ακόμη και πακέτα δανείων που θα μπορεί να αγοράσει από τις τράπεζες.
Η εταιρεία διαθέτει και στελέχη από την Ελλάδα που ψάχνουν την αγορά προκειμένου να είναι έτοιμοι τους επόμενους μήνες να προχωρήσουν στις πρώτες κινήσεις τους.

Σύμφωνα με γνώστες της αγοράς, πάνω από 20 distress funds έχουν βάλει την Ελλάδα στο μικροσκόπιο αναζητώντας ακίνητα, δάνεια ή και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Πρόσφατα, υπενθυμίζεται η καναδική εταιρεία Fairfax Financial Holdings Limited εξαγόρασε το 14,8% της Eurobank Properties έναντι 42,8 εκατ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου