Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Σκανδαλώδες ρύθμιση του Υπ. Οικονομικών για τους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων



Σήμερα το πρωί στη ΝΕΤ προσκεκλημένος ο κύριος Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προσκόμισε αδιάσειστα στοιχεία για την σκανδαλώδες ρύθμιση του Υπ. Οικονομικών για τους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων περί ΧΑΡΑΤΣΙ.

Αναλυτικότερα κάποιος που έχει ένα εμπορικό ακίνητο 100τμ θα πληρώσει κανονικά το ΧΑΡΑΤΣΙ στη ΔΕΗ αλλά κάποιος που έχει 50000τμ θα το πληρώσει έως και 60% μειωμένο.  Αυτή η ρύθμιση κάνει διαχωρισμό μεταξύ πλουσίων και φτωχών, προστατεύει τον μεγαλοϊδιοκτήτη Supermarket και εγκληματεί κατά του μπακάλη φέρνοντας τον σε κατάσταση αθέμιτου ανταγωνισμού και σαφώς κατ' επέκταση το ίδιο συμβαίνει σε ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, κτηματομεσιτικές εταιρίες και γενικότερα κάθε ακίνητο που έχει επαγγελματική ιδιότητα.

Η οικονομική θηριωδία συνεχίζετε στο ότι αρκετοί ιδιοκτήτες κτηρίων για να τύχουν της ρύθμισης τα 'βάπτισαν' επαγγελματικά και σε άλλες περιπτώσεις με νέες δηλώσεις τους 'μείωσαν' τα πραγματικά τετραγωνικά για να φαίνονται και να πληρώνουν και αυτοί λιγότερο.

Το πιο ενδιαφέρον ερώτημα όμως είναι αν οι Τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους κατασχεμένα ακίνητα πελατών τους πληρώνουν ΧΑΡΑΤΣΙ?  Ερώτημα έχει γίνει σε διάφορους φορείς αλλά κανείς δεν έχει σαφή εικόνα για το τι ακριβώς γίνετε.  Όποιος θέλει να συμβάλει με την άποψη του αλλά και να λύσει την απορία μας, είναι ελεύθερος να το κάνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου