Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Τι άλλο έχουμε να δούμε?!

Δημοσίευμα από το περιοδικό RE+D.


Έρχεται φορολογικό "τσουνάμι" στα ακίνητα
RE+D Magazine
04-04-2011, 07:15
Νέο πακέτο μέτρων ύψους €4 δισ. καλείται να πάρει η κυβέρνηση μέσα στο 2011 προκειμένου να καλύψει τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού. Συνολικά €25 δισ. θα είναι τα μέτρα που θα ληφθούν μέχρι το 2025 με πολλά από αυτά να αφορούν την αγορά ακινήτων. Η κτηματαγορά και η οιικοδομή που παιρνούν δραματικές ώρες, ενδεχομένως να δεχθούν νέο πλήγμα από τα μέτρα και τις περικοπές που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σχέδια είναι η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη φοροαπαλλαγή των τόκων των στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία με πιθανό όριο της τάξης των €50-€60 χιλιάδων, πάνω από το οποίο θα κοπεί το αφορολόγητο.

Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει σοκ σε χιλιάδες δανειολήπτες που πήραν στεγαστικό πιστεύοντας ότι θα απαλλάσσονται κάθε χρόνο από σημαντικό μέρος των φόρων τους αλλά θα αποτελέσει και τροχοπέδη για όσους στο μέλλον θέλουν να αγοράσουν δάνειο με τραπεζική χρηματοδότηση.
Σχεδιάζεται επίσης η μείωση του ορίου για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που σήμερα είναι €400.000, με στόχο να πιαστούν περισσότεροι στην τσιμπίδα της εφορίας.
Τέλος, σχεδιάζεται η μείωση του αφορολόγητου ορίου για αγορά πρώτης κατοικίας όπου σήμερα είναι 120 τ.μ. μέχρι του ποσού των €200.000.
Και φυσικά αναμένονται αρχές καλοκαιριού οι ανακοινώσεις για τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών που θα κυμαίνονται από 30 έως 100%.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου