Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Με 152 "ναι", ο νόμος για τους πλειστηριασμούς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.28

Της Μαρίνας Μάνη


Με 152 ψήφους νόμος του κράτους έγινε μετά από ονομαστική ψηφοφορία η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης για τους πλειστηριασμούς. 

Συγκεκριμένα: "Ναι" ψήφισαν 152 Βουλευτές,  "όχι" 141 ενώ υπήρξαν και  7 απόντες.

Επελέγησαν τελικώς οι συνοπτικές διαδικασίες και δεν τηρήθηκε το δεκάωρο που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για συνεδρίαση Ολομέλεις σε κατεπείγουσα διαδικασία. Δεν υπήρξαν δευτερολογίες ενώ δεν γράφτηκε ο συνήθης υπερβολικά μεγάλος αριθμός στις λίστες των ομιλητών, συνεπώς η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 19.00.

Ενδεκτική του κλίματος ήταν η δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής Χρήστου Μαρκογιαννάκη για συντόμευση των διαδικασιών καθώς οι Βουλευτές θέλουν απόψε να αναχωρήσουν για τις Περιφέρειές τους, καθώς απόψε η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για τις εορτές.

Νωρίτερα, το capital.gr μετέδιδε: 
Στους 153 βουλευτές μειώθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία μετά το «όχι» του Βύρωνα Πολύδωρα. Κι εκεί παρέμεινε, αφού αρνητικά ψήφισε και ο πρώην «γαλάζιος», νυν ανεξάρτητος, Γιώργος Κασαπίδης, αφήνοντας κλειστή την πόρτα της επιστροφής του στη ΝΔ η οποία, πλέον, αριθμεί 126 βουλευτές.

Η απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη από την ψηφοφορία δεν θεωρείται πρόβλημα καθώς ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ασθένεια.

Η εν λόγω ψηφοφορία αφορούσε το φορολογικό πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τον φόρο ακινήτων.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην επόμενη ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί λίγο πριν από τα μεσάνυχτα επί του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς στο οποίο έχουν «στριμωχθεί» και… φορολογικές διατάξεις της τελευταίας στιγμής.

Συμπολίτευση και αντιπολίτευση έχουν γίνει άνω κάτω από την διάταξη για τα πρόστιμα στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία.

Κατά τις χθεσινοβραδινές διαρροές από το Μαξίμου η διάταξη κατατέθηκε εν αγνοία του Αντώνη Σαμαρά και «το χειρότερο», όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, χωρίς να εξηγήσει ο Γιάννης Στουρνάρας στο Σώμα τι ακριβώς αφορά.

Μετά τις πρωινές διαβουλεύσεις στο κυβερνητικό επιτελείο, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε (με καθυστέρηση…24 ωρών αφού η συζήτηση στη Βουλή γίνεται από χθες) ότι με την επίμαχη διάταξη «τα πρόστιμα μειώνονται στο 10-30% από 60-120%» όπως ισχύει σήμερα.

Κατόπιν τούτου, θα προκαλέσει το Σώμα να αποφασίσει εάν αποσυρθεί η νέα για να επανέλθει η παλιά…



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου