Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Δικηγόροι τέλος στα συμβόλαια ακινήτων?

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού RE+D: 
RE+D Magazine
06-02-2012, 08:10
Μεγάλη ανατροπή στην αγορά ακινήτων και πιθανή μείωση του κόστους συναλλαγών, αναμένεται να προκαλέσει εντολή της τρόικας για την εμπλοκή των δικηγόρων στις μεταβιβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, απαίτηση της τρόικας με αφορμή την απελευθέρωση των νομικών επαγγελμάτων είναι να πάψει η υποχρεωτική παρουσία των δικηγόρων στις μεταβιβάσεις διάφορων περιουσιακών στοιχείων.

Ο έλεγχος των τίτλων των ακινήτων, λέει η τρόικα, πρέπει να περάσει στα χέρια των συμβολαιογράφων, κι έτσι να μην υπάρχει η συμμετοχή κι επομένως η πληρωμή των δικηγόρων. Υπενθυμίζεται ότι η παράσταση δικηγόρου για σύνταξη εγγράφων ενώπιον συμβολαιογράφου είναι υποχρεωτική εφόσον τo αντικείμενο της συμβάσεως είναι τουλάχιστον αξίας €29.347,0286 για τις περιφέρειες Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιά και €11.738,8114 για τις περιφέρειες των λοιπών Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Το ελάχιστο όριο της αμοιβής του δικηγόρου κάθε μέρους προσδιορίζεται βάσει της αξίας του αντικειμένου ως εξής:
Φυσικά υπάρχει και ο νομικός έλεγχος του ακινήτου για το οποίο ο δικηγόρος μπορεί να ζητήσει επιπλέον ποσό ή να υπάρξει μια συμφωνία για το κόστος συνολικά του «πακέτου» υπηρεσιών. Αν περάσει η απαίτηση της τρόικας τότε θα υπάρξει ελάφρυνση του κόστους συναλλαγών ακινήτων που είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου