Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Οι Ρώσοι, τα ρούβλια και οι.. τρελοί Ελληνες

Το παρακάτω δημοσίευμα το έλαβα από το περιοδικό RE+D... ντροπή μας και πάλι!


RE+D Magazine
22-03-2011, 07:04
Με... παραμύθι της Χαλιμάς μοιάζει η προσπάθεια προσέλκυσης Ρώσων επενδυτών στην αγορά ακινήτων και ειδικά στην εξοχική κατοικία. Την ώρα που οι μεσίτες, ιδιοκτήτες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραθεριστική κατοικία κάνουν τα πάντα για να φέρουν το ρούβλι στην Ελλάδα, η επίσημη πολιτεία κάνει ότι μπορεί για να τους διώξει. Πέρα από τα πολεοδομικά και νομικά προβλήματα, έχει να αντιμετωπίσει και τον ελληνικό παραλογισμό.

Η ιστορία που αφηγήθηκε πρόσφατα επικεφαλής εταιρείας που δραστηριοποιείται στα εξοχικά στην Κρήτη, είναι ενδεικτική. Οπως λέει, Ρώσος μεγιστάνας διαθέτει €100 εκατ. για την αγορά γης και την  ανέγερση περίπου 15 πολυτελών βιλών στην Κρήτη. Επειδή η Κρήτη είναι παραμεθόριος και ο Ρώσος δεν μπορεί να αγοράσει εύκολα, πάει στην Κύπρο και φτιάχνει μια off shore. Το έργο προχωρά αλλά το ελληνικό κράτος αυξάνει τη φορολογία των υπεράκτιων από 3% σε 15% εκτός κι αν αποκαλύψουν το φυσικό πρόσωπο που είναι πίσω από την εταιρεία. Ομως, πίσω από αυτή την εταιρεία είναι ένας Ρώσος ο οποίος αν δηλώσει την εθνικότητά του δε θα μπορεί να προχωρήσει αφού η παραμεθόριος τον δεσμεύει, πρέπει να ζητήσει άδεια από το υπουργείο Αμυνας κ.λπ.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που κατασκευάζει το έργο στην Κρήτη συνεχίζει τη διήγησή του: "Με φωνάζει στη Μόσχα ο επιχειρηματίας και μου λέει: Είστε τρελοί στην Ελλάδα, δε θέλετε €100 εκατ., παίρνω τα λεφτά μου και πάω αλλού". Ετσι το έργο έχει παγώσει εδώ και τρεις εβδομάδες, καταλήγει ο επιχειρηματίας.
Κατά τα λοιπά, προσπαθούμε να προσελκύσουμε μεγάλους επενδυτές και για τα μεγάλα ακίνητα του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου