Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ακίνητα για τη τιμή μιας ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!

Προσπάθειες γίνονται από τις ΗΠΑ να τονώσουν την τοπική κτηματαγορά του Chicago στις υποβαθμισμένες και πληγείσες περιοχές της πόλης 'χαρίζοντας' οικόπεδα στη τιμή μιας σοκολάτας.
Μέρος του 'Πράσινο για την Υγεία στις γειτονιές του Chicago' σχεδίου το οποίο ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από το κογκρέσο την περασμένη Πέμπτη, παρέχει τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες κατοικιών να μεγαλώσουν την περιουσία τους πληρώνοντας μόνο ένα δολάριο.  Ο νόμος προβλέπει την διάθεση ακινήτων του δημοσίου να παραχωρηθούν σε ιδιώτες και σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για ακίνητα που βρίσκονται στη περιοχή Englewood του νοτίου τμήματος της πόλης.
Σύμφωνα με συνέντευξη του Δημάρχου Emanuel Rahm "το σχέδιο έχει σκοπό να αποδεσμευτούν τα ακίνητα από τα χέρια του δημοσίου σε χέρια ιδιωτικά" και παραπέρα τόνισε "ο κόσμος θα μπορέσει να επεκτείνει τον κήπο γύρω από την κατοικία του η να δημιουργηθούν κοινόχρηστοι χώροι για λόγους πρακτικούς, διακοσμητικούς η για ανέγερση άλλων κατοικιών".
Αξίζει να σημειωθεί ότι προγενέστερα στην Αμερική παρόμοια προγράμματα έχουν ψηφιστεί με θετικά αποτελέσματα για τους ιδιοκτήτες οι οποίοι τα μεταπώλησαν και απέκτησαν κέρδος.  Ο νόμος προβλέπει την κατοχή της 'σοκολάτας' για πέντε χρόνια πριν μπορεί κανείς να την μεταβιβάσει.
Τον επίλογο τον δίνουν με ένα μήνυμα προς τον Έλληνα πολίτη οι απλοί μικρομεσαίοι πολίτες των ΗΠΑ απαντώντας στο παραπάνω δημοσίευμα ότι το κόστος μιας σοκολάτας είναι πολύ υψηλό διότι στο βάθος παραμονεύει το κράτος της Αμερικής με φόρους που θα τους επιβληθούν εκ των υστέρων. 

Δυστυχώς φίλες και φίλοι το παράδειγμα διαχείρισης και μοντέλο διακυβέρνησης των ΗΠΑ υιοθετούν απαράμιλλα οι εκλεγμένοι πολιτική της χώρας μας.  Το ερώτημα είναι αν θα καταλάβουν οι συμπολίτες μας ότι η Αμερικάνικη σοκολάτα που θα μας σερβίρουν κι εμάς με τη σειρά μας εγκυμονεί μια φορολογική εκ των υστέρων φάκα?    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου